DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

ZŠ a MŠ Krušovice‚ okres Rakovník

Šk. rok 2013/14

......

Děti z MŠ se zúčastnily atletických závodů v Rakovníku a přivezly 7 medailí. Více ZDE.

Poslední šk. týden

- středa: plavání a úklid učeben

Ve čtvrtek jsme se vydaly na cyklovýlet do Olešné. Počasí vyšlo přímo ideálně, děti statečně zdolaly celou trasu a všichni jsme se vrátili na oběd příjemně unaveni. Děkujeme za doprovod paní Brožové. Fotografie v albu.

- pátek: vysvědčení

Fotografie ze školního výletu najdete TADY.

 

Informační schůzka pro rodiče budoucích žáků 1. třídy se koná v úterý 17. 6. 

smiley

Školní výlet se uskuteční ve dnech 19. a 20. 6. Ve čtvrtek je odjezd z vlakového nádraží Lužká. Sraz na nádraží v 7,45h. Hromadný odvoz dětí, které nemohou dopravit na nádraží rodiče, je od školy je v 7,30h.

Ubytování je zajištěno v chatkách v areálu Machův mlýn. Návrat dětí je společný autobusem v pátek přibližně v 14,30hodin ke škole.

smiley

8. 6. Děkujeme za sponzorský dar ve výši Kč 1000,- o. s. Světlé horizonty.

V pátek 6. 6. jsme s dětmi se ZŠ navštívili dopravní hřiště v Rakovníku. Děti si zopakovaly dopravní značky, pravidla silničního provozu, jezdily na kolech a učily se i jako chodci. Fotografie v albu.

3. 6.  V rámci prevence se všichni žáci zúčastnili interaktivní přednášky o zdravovědě a první pomoci. Fotografie ZDE.

....

Žáci 4. a 5. ročníku se zúčastnili turnaje ve vybíjené v ZŠ Mšec. Bojovali statečně, ačkoliv jim kapka štěstí nestačila k medaily, přesto si zaslouží naši gratulaci a poděkování. Odměnu dostali v podobě čokolády. Všichni žáci školy si pak ke Dni dětí osladili den také malou sladkostí. Na kroužku ručních prací děti vyráběly sladké špízy.  

V albu najdete fotografie nejen ze Dne dětí v obci Krušovice.wink

+++

21. 5. Zajímavá nabídka pro rodiče s dětmi zde.

Pro rodiče jsme fotili výuku plavání v Tuchlovicích. Album najdete ZDE.

Přidáváme ukázku zdobení skleniček, které dělaly děti na kroužku ručních prací.

 

15. 5. Fotografie z vystoupení dětí ke Dni matek najdete v albu. Za poskytnutí děkujeme paní Šarochové.

smiley

V pátek 9. 5. vyjela celá škola včetně mateřské na přírodovědný výlet. Cílem byly Kounovské řady a zřícenina hradu Pravda. Vycházka se zdařila, počasí přálo a děti si na závěr stihly opéct buřty. Fotografie najdete v galerii.

  

 

V neděli 11. 5.  se děti zúčastnily oslavy Dne matek, kterou pořádala Obec Krušovice od 14 hodin. Děti připravily pod dohledem paní učitelek pro zpestření maminkám krátký program plný písniček, básniček, tanečků, školáci také zahráli na zobcové flétny. Fotky již brzy.

Děkujeme všem za pomoc při sběru kuponů z Tesca! 

Bohužel jsme na první místa nedosáhli, ale velmi si vážíme podpory všech.

***

Velikonoční výzdoba... 

 

Fotky z našich akcí průběžně přidáváme do fotoalba školy.

***

15. 4. Velikonoční dílna v ZŠ Mšec 

Mladší žáci zdobili květináče pomocí ubrouskové techniky, vyráběli zajíčky na špejli a zdobili vajíčka. Zkusili si upléct i vlastní pomlázky. Starší žáci si vyzkoušeli opět řezačku na polystyren a vyřezávali předkreslené tvary, z keramické hlíny pak tvořili zajíčky a beránky. Všem se nám dopoledne velmi líbilo, fotky jsou opět v albu.

  

Noc s Andersenem 2014

Letošní Noci s Andersenem se zúčastnilo 30 dětí a 4 dospělí čtenáři. Hledali jsme záhady, četli si navzájem, luštili, radili se, trochu i soutěžili a v neposlední řadě i mlsali (děkujeme maminkám a babičkám za dobroty). Prvňáčci byli oficiálně přijati mezi čtenáře. Všem se nám dlouhý večer a krátká noc líbily, budeme se těšit na další.

Fotografie z akce jsou vloženy v albu na rajčeti. 

  

+++++

Žáci 5. ročníku připravili pozvánky při hodině Informatiky.

 

V pátek 14. 3. měly děti z 1. třídy interaktivní projektovou hodinu Veselé zoubky k podpoře péče o chrup. Více o projektu a další informace pro rodiče a děti zde.

 

***

Naše škola je zapojena do projektu Sběr hliníku. Za pomoc při sběru děkujeme všem dětem i rodičům. Sbíráme také plastová víčka od PET lahví.wink

Ve středu 12. 3. se uskutečnil 19. ročník pěvecké soutěže "Rakovnický slavíček", kterého se zúčastnili i tři zástupci naší školy. Z MŠ se v kategorii dětí tří a čtyřletých na 4. místě umístil Vojtěch Vernerv kategorii žáků 1. a 2. tříd zazpívali Jan Šaroch a Pavlína Zárybnická. Honzík skončil na 4. místě a Pavlínka na zlatém 1. místě. Všem dětem gratulujeme a držíme palce i do dalších let. Za sponzorský dar v podobě odvozu děkujeme paní Šarochové a Zárybnické. Fotografie (kliknutím zvětšíte) poskytl DDM Rakovník a paní Šarochová. Děkujeme.yes

Jarní prázdniny: 3. 3. - 7. 3.

***

28. 2. Masopust v MŠ.  Fotografie v albu.

2. 2. Plán a úprava rozvrhu včetně termínů plavání.

23. 1. a 30. 1. jezdili žáci ZŠ na Zimní stadion do Rakovníka bruslit. Více fotek v albu.

  

---

Za sponzorské dary děkujeme paní Kocourkové, paní Vágnerové a panu Kalivodovi, který odváží děti z MŠ do Řevničova bezplatně. Velmi si podpory rodičů vážíme.

7. 1. 2014 Zasíláme rodičům dotazníky, prosíme o jejich vyplnění. Předem děkujeme.

Děkujeme za sponzorský dar výtvarných potřeb pro děti paní Brožové a za bonbony panu Zárybnickému.

Do nového roku 2014 přejeme všem dětem, jejich rodičům a také našim příznivcům mnoho štěstí, zdraví a radosti.

Fotografie z vánoční besídky v ZŠ a MŠ najdete v albu ZDE.

V pondělí 9. 12. v 17,30hodin se koná tradiční "Setkání u stromečků" na zahradě MŠ, kterému přechází lampionový průvod od 16, 30hodin. Těšíme se na Vaši účast.

5. 12. nás navštívil Mikuláš s doprovodem.

  

28. 11. jsme navštívili ZŠ Mšec, kde děti měly možnost vyzkoušet si ovládat roboty, menší děti si vyrobily gelové svíčky a všichni ještě kapry z kartonu a těstovin. Fotografie najedete opět zde.

24. 11.  naši žáci vystoupili na akci Vítání občánků Krušovic.

smiley

Fotografie z akcí ZŠ i MŠ najdete opět v našem fotoalbu.

V pátek 22. 11. se konal projektový den "Zdravá výživa". Děti si přinesly recepty na zdravé pokrmy, z nichž jsme pak vytvořili společnou kuchařku. Také jsme si vyrobili vlastní zdravou svačinu z pomazánek a zeleniny. Děti se dozvěděly mnoho zajímavého o zdravých a nezdravých potravinách. Všem zdravá strava chutnala.

 Přidáváme ukázky prací dětí 1. třídy při seznamování s novým písmenem I, i.

  

17. 11. Podporujeme projekt "Mámo! táto! pojďte se hýbat!".

16. 11. Změnili jsme vzhled našich stránek. 

Zapojili jsme se do výtvarné soutěže "Malované svátky". Můžete podpořit vaše děti svým hlasováním  ZDE. Hlas lze poslat po registraci e-mailové adresy každý den jeden. (Z každé zaregistrované adresy lze zaslat jeden hlas denně.)

****

I tento školní rok jsme zapokeni do projektu "Ovoce do škol", žáci dostávají pravidelně několikrát do měsíce vitamíny v podobě ovoce, zeleniny, ovocných šťáv a podobně.

***

V pátek 11. 10. jsme navštívili divadelní pohádku o líném Matesovi a víle Modrovlásce. 

   

2. 10. Tři naši žáci se zúčastnili logické olympiády.

***

V pondělí 23. 9. se uskutečnil CYKLOVÝLET k příležitosti oslav Dne Země.

***

19. 9. Naše škola podpoří svými hlasy charitativní projekt  "Dětský čin roku". Pomoct s hlasováním můžete i Vy. Více o projektu najdete zde. 

18. 9. Zlatý ořišek 2013 - soutěž pro nadané děti. Informace a možnost přihlášení zde