DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

ZŠ a MŠ Krušovice‚ okres Rakovník

Šk. rok 2014/15

23. 6. Výlet - Techmania Plzeň 

V úterý jsme zamířili včetně MŠ do vědeckého centra v Plzni. Děti si vyzkoušely mnoho technických exponátů, zábavnou formou se seznámily s fungováním různých strojů a zákonitostí. Měli jsme možnost sledovat i ukázky různých pokusů, např. experimenty s tekutým dusíkem. Děti si vyzkoušely, jak vzniká vodní vír, jak funguje solární energie, mohly si změřit sílu vlastního křiku nebo své rychlosti či síly. Navštívili jsme též 3D planetárium. Všem se v centru velice líbilo a každý si odnesl mnoho nezapomenutelných zážitků. Fotogalerie opět ZDE.

 

***

Plán posledního školního týdne pro jednotlivé dny obdržely děti v pondělí 15. 6. 

Učebnice žáci vracejí v pondělí 22. 6. Školní výlet se koná v úterý 23. 6., kdy jedeme spolu s dětmi z MŠ do Plzeňské "Techmanie". Ve středu jedou mladší žáci naposledy na plavání. Ve čtvrtek nás čeká rozlučkový cyklovýlet.

V pondělí 29. 6. a v úterý 30. 6. je ředitelské volno jako kompenzace za sobotní účast na oslavách.

***

Fotografie z plavání najdete v ALBU.

***

V pátek 29. 5. žáci školy vyrazili na dopolední vycházku do přírody. Vydali jsme se lesem na rozcestí u hájovny, dále po naučné stezce Louštín k "Obrázku", pak na rozcestí pod Louštínem a do školy. Děti si výlet užily, po obědě byli všichni příjemně unaveni. Fotografie najdete ZDE. 

***

27. 5. Dnes nás navštívila reportérka z týdeníku Raport,ve kterém bude upoutávka na naše chystané oslavy.

***

V pondělí 18. 5. jsme navštívili pražské divadlo GONG. Cesta autobusem byla dlouhá,ale představení Dobrodružství Toma Sawyera se dětem líbilo.

 

Žákyně 4. ročníku Kristýna Hájková se stala Mistryní Evropy ve sportovním aerobiku. Velmi Kristýnce gratulujeme a přejeme štěstí a úspěchy do dalších let.

 

 

Žáci 5. ročníku vytvářeli v hodině Informatice tabulky. Jejich práci přikládáme.

V pátek 15. 5. jsme s dětmi jako každoročně navštívili dopravní hřiště v Rakovníku. Všechny děti si vyzkoušely jízdy na různých křižovatkách a cestou zpět se mohly osvěžit zmrzlinou. Jak děti jezdily můžete vidět na webu v galerii. 

 

Vystoupení ke Dni matek se konalo v neděli 10. 5. od 14 hodin v sále pivovaru Krušovice.

***

Úspěchy našich žáků v dubnu

Žák 5. ročníku Jonáš Fischer se účastnil přijímacích zkoušek na víceleté gymnázium v Rakovníku. Testy zvládl na jedničku a byl tedy přijat. Gratulujeme.

Dvě žákyně se zúčastnily soutěže Rakovnický slavíček. Konkurence byla silná, děvčatům se nepodařilo umístit na prvních třech pozicích, ale předvedly se moc hezky a s prázdnou také neodešly. Děkujeme za reprezentaci školy.

Žákyně Kristýnka Hájková se věnuje již několik let aerobiku. Letos byla nominovaná na "Sportovce roku". Ačkoliv nezvítězila v této soutěži, získává se svým týmem jednu medaily za druhou. Největším úspěchem je její nominace na ME v Holadsku. Budeme držet palce.

V soutěži KOUMÁK se žák 5. ročníku Jonáš Fischer umístil v celkovém pořadí po dvou kolech na skvělém 10. místě! V druhém kole dokonce splnil zadání na plný počet bodů. Moc gratulujeme. 

***

 V pátek 24. dubna se žáci 3. - 5. ročníku zúčastnili divadelního představení v anglickém jazyce, které pro děti připravili rodilí mluvčí.

***

Přidáváme fotografie naší jarní výzdoby.

  

***

Bylo objednáno školní mléko.

***

Třídní schůzky se konaly ve čtvrtek 16. 4. 2015 od 16.00 hodin.

***

Od 1. dubna jezdí na plavání 1. - 5. ročník. V tento den je upravený rozvrh hodin. Výuka 2. - 5. ročníku končí v 13,30hodin. První ročník končí vyučování v 12,35hodin.

***

Noc s Andersenem se konala v pátek 27. 3. Vstupenkou na zábavnou noc s knížkami byl převlek za postavu knížky. Děti si užily tance, módní přehlídky, cestu do pekla, vytvořily Kruh přátelství, ochutnaly dobroty, které připravili jejich rodiče. Shlédli jsme pohádku, prvňáčci byli pasováni na čtenáře samotným králem Otou I. a před spaním si všichni vyslechli pohádky předčítané paní učitelkami. Mnoho fotografií z velmi pěkné akce najdete v novém albu ZDE. Zároveň děkujeme rodičům za občerstvení pro účastníky celé akce.

***

20. 3. jsme i u nás pozorovali zatmění slunce. (Fota lze zvětšit.)

  

Ve čtvrtek 19. 3. naši školu navštívil hudebník "Viktor" a představil nám bohatý písničkový program. Dětem se moc líbily jak texty, tak melodie. Fotografie z akce najdete ZDE. Nová fotogalerie nabízí i starší fota z akcí MŠ i ZŠ.

V 1. a 2. ročníku se učíme měsíce v roce.

Ve VV a PČ děti vyráběly klauny.

Jarní prázdniny probíhají od 9. 3. do 13. 3. 2015.

 

12. 2. Přidáváme odkaz na vzniklou databázi výstupů projektů ke vzdělání (např. výukové materiály, vzdělávací hry atd.)

Ve středu 11. 2. bude zahájen kurz plavání pro 1. - 3. ročník v Tuchlovicích. Odjezd od školy je vždy v 7,30hodin.

S sebou: plavky, ručník, mýdlo, případně přezuvky vhodné do sprch. Dlouhé vlasy je nutné mít svázané do copu, vhodná je koupací čepice. Žáci mají každou středu upravený rozvrh vyučování ZDE.

V příštích dnech budeme opět objednávat školní mléko.

+++++

Náhradní termín zápisu do školy je pondělí 2. února ve 14.00 hodin. 

V družině jsme si trochu zahráli na teplo a léto. Děti si mohly navléknout náhrdelníky z popcornu.

Ve středu 21. 1. jsme opět jeli se školáky bruslit do Rakovníka na Zimní stadion. Děti měly celou ledovou plochu pro sebe, všechny pády ustály bez zranění, spokojené a unavené se vrátily do školy.

Vzhledem k tomu, že není sníh, postavili jsme si sněhuláka jinak.

Zápis do 1. třídy pro školní rok 2015/16 se koná

v pátek 23. 1. od 14.00 do 16.00hodin v 1. patře školy. 

Pro nemocné děti bude upřesněn náhradní termín zápisu.

Nabízíme:

  • zájmové kroužky ( angličtina, pohybové hry, keramika, ruční práce, zumba)
  • možnost využití školní družiny
  • ve školní jídelně výběr ze dvou pokrmů
  • pitný režim zdarma
  • sportovní vyžití - zdarma 20 hodin plavání, hodiny bruslení, cyklistické výlety (půjčení kol, bruslí, přilby..)
  • individuální přístup
  • moderně vybavenou školu

Ukázková hodina matematiky (v obou našich třídách) a Den otevřených dveří se konal v úterý 13. 1. 2015.

---

5. 1. Hledáme kvalifikovanou vychovatelku do ŠD na úvazek 0,24. 

Děkujeme rodičům za sponzorské dary ( hry, CD, DVD, bonbony, hračky, výtvarné potřeby, bezplatná autobusová doprava atd.) pro ZŠ a MŠ. 

Ve čtvrtek 18. 12. se konala vánoční besídka pro rodiče. Fotografie z akce najdete v našem albu. Dále jsou ke shlédnutí fotografie z páteční besídky a tradičního rozdávání dárečků. Fotografie z besídky MŠ jsou také na webu.

  

V pondělí 15. 12. jsme byli s dětmi na bruslení na Zimním stadionu v Rakovníku. 

Fotografie dětí z kluziště najdete v albu ZDE.

11. 12. Opět přišlo vitaminové pití z projektu "Ovoce do škol".

V pondělí 8. 12. se uskutečnil od 17,00 hodin lampionový průvod obcí, po něm následovalo tradiční  Zpívání u stromečků na školní zahrádce. Opět byl k vidění živý Betlém, k dispozici teplé nápoje a něco k zakousnutí. Akci organizuje Obec ve spolupráci se SDH Krušovice a ZŠ a MŠ Krušovice. 

 

5. 12. naši školu tradičně navštívil Mikuláš s doprovodem. Nikdo z dětí ze školky ani ze školy v pekle neskončil, naopak každý obdržel malý dáreček. Fotky z MŠ i ZŠ najdete opět v albu.

Projektový den věnovaný adventnímu času se konal ve čtvrtek 4. 12. Kromě pořadu s písničkami a povídáním, kterého se zúčastnila i MŠ, se děti letos seznámily s vizovickým těstem, z něhož tvořily svícínky a drobné ozdobičky. Menší děti pak ještě vyráběly ozdoby z papíru a starší žáci ve skupinkách vyhledávali na internetu informace k témetům souvisejícím s adventní dobou. Jak se den vydařil a jak byli všichni spokojení je vidět i na fotkách v albu ZDE.

  

1. 12. Přidali jsme opět informace a fotky z divadelních představení do záložky MŠ. yes

Ve středu 3. 12. chystáme první letošní projektový den. Dopoledne nás čeká pořad "Vánoce jsou za dveřmi", na který pak navážeme s dalšími aktivitami zaměřenými na advent.

V pátek 5. 12. očekáváme příchod Mikuláše s doprovodem. Zatím se Vám ukazují naši malí čertíci z 1. a 2. ročníku.

V sobotu 29. 11. se konalo v budově školy Vítání občánků. Žáci ZŠ zajistili doprovodný program v podobě básniček a písniček. Při hodině Informatiky žáci 5. ročníku vytvářeli pozvánky. Ukázky jsou zde. Všem dětem děkujeme za účast.

13. 11. Velký úspěch našich žáků! 1. místo v soutěži zručnosti!

     

    Vybrané družstvo 4 žáků 3. - 5. ročníku se zúčastnilo soutěže zručnosti mezi spřátelenými školami. Soutěž organizovala ZŠ a MŠ Mšec. Družstva měla během časového limitu 4 hodin vyrobit tři výtvory. Hrad z polystyrenu, keramickou dlaždici a tangram z plastu. Porota složená z fakultních profesorů z Brna hodnotila jak zpracování, přesnost, tak i nápaditost a originalitu výrobků. Všechna družstva se velice snažila, hrady i keramika byly moc krásné. Po obědě nastalo vyhlášení a velká radost pro naše děti. Ve všech třech oblastech tvoření byly práce krušovických žáků ohodnoceny jako nejlepší a tudíž i v celkovém pořadí získali zástupci naší školy 1. místo! Nutno ještě podotknout, že jsme měli také sestavu žáků věkově nejmladších. Děkujeme a gratulujeme: Pavlínce Zárybnické, Kristýnce Hájkové, Jonáši Fischerovi, Nicolasovi de Finovi.

  

10. 11. Nacvičujeme doprovodný program k Vítání občánků, které se uskuteční v sobotu 29. 11. 2014. Začátek bude ve 14 hodin.

+++

Dva žáci v 5. třídě se zúčastnili logické olympiády pořádané Mensou ČR. V dané kategorii se zapojilo 11 525 řešitelů, z toho v našem kraji 1 862. Úspěšnější žák skončil v pořadí 127. - 131. v našem kraji, celkově 769. - 800. Velmi gratulujeme a děkujeme za účast a snahu.

yes

Informace i fotografie MŠ najdete v záložce Mateřská škola.

Třídní schůzky rodičů se konaly ve čtvrtek 16. 10. od 15, 30hodin.

...

V pondělí 13. 10. jsme jeli na poznávací exkurzi "Pravěk hrou" na zámek Nižbor. Děti byly rozdělené na čtyři skupinky, postupně plnily úkoly a vyzkoušely si, jak se v dávných dobách lidé odívali, jak žili a podobně. Celá akce se všem velmi líbila. Fotografie najdete v našem ALBU.

yes

V úterý 30. 9. jela celá škola na muzikál "Ať žijí duchové" do Rakovníka. Představení bylo velmi zdařilé, děti byly nadšené, tleskalo se i během muzikálu.

  

V pondělí 29. 9. odpoledne jsme byli pozvaní k rodině Fischerů, kteří nám ukázali a řekli mnoho zajímavostí o životě včel. Velmi děkujeme za vstřícnost a hlavně čas se našim školákům věnovat. Fotografie najdete ZDE.

+++ 

V pátek 26. 9. byl zahájen kroužek pohybových her

+++

Matematika v 1. a 2. ročníku - navlékání korálků, porovnávání <,>,=.

Na podporu Evropského dne bez aut opět vyrazila skupinka rodičů a dětí dne 22. 9. 2014 na cyklovýlet na kopec Louštín. Moc děkujeme dospělým za doprovod.

 

Dva žáci v 5. třídě se zúčastnili logické olympiády pořádané Mensou ČR. V dané kategorii se zapojilo 11 525 řešitelů, z toho v našem kraji 1 862. Úspěšnější žák skončil v pořadí 127. - 131. v našem kraji, celkově 769. - 800. Velmi gratulujeme a děkujeme za účast a snahu.

yes

Informace i fotografie MŠ najdete v záložce Mateřská škola.

Třídní schůzky rodičů se konaly ve čtvrtek 16. 10. od 15, 30hodin.

...

V pondělí 13. 10. jsme jeli na poznávací exkurzi "Pravěk hrou" na zámek Nižbor. Děti byly rozdělené na čtyři skupinky, postupně plnily úkoly a vyzkoušely si, jak se v dávných dobách lidé odívali, jak žili a podobně. Celá akce se všem velmi líbila. Fotografie najdete v našem ALBU.

yes

V úterý 30. 9. jela celá škola na muzikál "Ať žijí duchové" do Rakovníka. Představení bylo velmi zdařilé, děti byly nadšené, tleskalo se i během muzikálu.

  

V pondělí 29. 9. odpoledne jsme byli pozvaní k rodině Fischerů, kteří nám ukázali a řekli mnoho zajímavostí o životě včel. Velmi děkujeme za vstřícnost a hlavně čas se našim školákům věnovat. Fotografie najdete ZDE.

+++ 

V pátek 26. 9. byl zahájen kroužek pohybových her

+++

Matematika v 1. a 2. ročníku - navlékání korálků, porovnávání <,>,=.

Na podporu Evropského dne bez aut opět vyrazila skupinka rodičů a dětí dne 22. 9. 2014 na cyklovýlet na kopec Louštín. Moc děkujeme dospělým za doprovod.