DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

ZŠ a MŠ Krušovice‚ okres Rakovník

Šk. rok 2015/16

Poděkování

Ráda bych ještě jednou poděkovala všem, kdo se zasloužili o úspěch oslavy 100. výročí otevření školní budovy v Krušovicích. Vážím si velkého nasazení i věnování volného času pro výzdobu školy, kulturní program, vytvoření sborníku a pamětních medailí, občerstvení.

Dík patří i sponzorům: Obci Krušovice, p. Jiřímu Truksovi a p. Cibulkovi z Lužné.

V neposlední řadě děkuji všem, kteří jste se přišli podívat a ocenili tak naši práci.

Mgr. Dagmar Šmídová, ředitelka školy

*** 

Dny otevřených dveří proběhly v pátek 19. 6. a v sobotu 20. 6. Jsme potěšeni velkou účastí nejen místních občanů. Velké poděkování patří všem, kteří se na chystání akce podíleli, včetně našich nejmenších. 

Těšíme se na všechny opět při další společné akci.

*Fotografie ZDE.*

 

 

10. 7. Fotografie z posledního dne šk.roku 2015/2016. Rozdávalo se vysvědčení, paní starostka se rozloučila se žáky 5. ročníku. Všem přejeme krásné prázdniny bez nehod a těšíme se v září na viděnou!

 

 

28. 6. Navštívili jsme rozhlednu u Nového Strašecí, poté jsme se pěšky vydali k rybníku na řece Klíčavě. Tak jsme si odpočinuli a vydali se směrem na Krušovice. Cestou děti sbíraly houby, borůvky i jahody. Poslední část cesty nás svezl p. Kalivoda, kterému tímto děkujeme za bezplatný odvoz. Fota ZDE.

25. 6. V pondělí budou žáci odevzdávat učebnice a dostávat své práce za školní rok. V úterý 28. 6. dle počasí pojedeme na plánovaný výlet na rozhlednu v Novém Strašecí. Informace dostanou děti v pondělí.

Ve středu nás čeká tradiční rozloučení se žáky 5. ročníku, kteří chystají pro své spolužáky aktivní hru mimo školní budovu. Doporučujeme dětem oblečení na ven.

Ve čtvrtek žáci dostanou vysvědčení. Oběd mají automaticky odhlášen. Školní družina v tento den již není.

24. 6. V pátek jsme se vydali na dopravní hřiště v Rakovníku, kde si žáci vyzkoušeli jízdu na kolech a dopravní předpisy. Učili se jezdit bezpečně, dávat přednost chodcům, respektovat dopravní značení včetně kruhového objezdu. Někteří žáci ještě na kolech jezdit neumí, proto jim paní učitelky pomáhaly. Věříme, že se přes prázdniny děti zlepší, abychom mohli v př. roce zas jezdit na cyklovýlety. Fotografie najdete ZDE.

 

Dalším místem, které jsme navštívili bylo muzeum T. G. M., kde jsme si prohlédli některé stálé expozice, ale především novou výstavu miniatur, která se dětem opravdu moc líbila. Některé stavby žáci i poznali. Cestou zpět na autobus jsme se ještě zastavili na zmrzlinu a odpočinuli si od horka v parku. Fota ZDE.

Jak pracovali žáci na kroužku keramiky...

 

19. 6. Přidáváme fotografie z hodiny matematiky, kde jsme "oblékali" krychle.

17. 6. Organizaci konce šk. roku dostanou děti v nejbližších dnech. Chystáme se na dopravní hřiště v Rakovníku, na výlet do N. Strašecí a na kopec Louštín. Informace budou průběžně i zde.

Krátké tř. schůzky pro rodiče budoucích žáků 1. ročníku se konaly v úterý 14. 6. od 15.30h.

*****

12. 6. Ve čtvrtek jsme vyjeli do Prahy. Pořad Tučňáci, kde nám vážnou hudbu přiblížila Česká filharmonie, slovem provázel herec Pavel Liška. Pořad byl pěkný, pro děti jistě naučný. Cestou zpět do Krušovic jsme se ještě zastavili na Bílé Hoře. Prošli jsme si park i letohrádek Hvězda. Fotografie z akce najdete opět v albu.

10. 6. Výzdoba školy k 700. výročí narození Karla IV.

 

2. 6. Informační třídní schůzky pro rodiče budoucích prvňáčků se uskuteční v úterý 14. 6. od 15.30 hodin.

31. 5. Ve čtvrtek 9. 5. jedeme na koncert do pražského Rudolfina. Odjezd od školy je v 7.15 hodin, předpokládaný návrat kolem 14 hodiny.

            Přidány fotografie ze školního výletu 17. 5. na zámek Stránov. Fotografie najdete ZDE.

30. 5. Do pátku 3. května lze objednat dotované výrobky od formy Madeta a.s.. Formulář pro zájemce lze stáhnout ZDE.

Fotografie z výuky, tentokráte žáci 1. a 2. ročníku při VV zdobí sádrové odlitky. 

11. 5. Rozhodnutí ředitelky školy.

9. 5. V úterý 17. 5. se koná školní výlet na zámek Stránov a do Mělníka. Odjezd od školy v 8,00hodin, návrat kolem 17.00 hodin. Další informace obdrželi žáci na lístečkách.

***

V neděli 8. 5. k příležitosti Dne matek, který pořádá Obec Krušovice, vystoupí žáci naší školy s krátkým programem v budově krušovického pivovaru. Sraz dětí je v 13,45hodin před školou.

*** 

4. 5. Fotografie z dnešního plavání žáků 1., 2. a 3. třídy a dětí MŠ najdete ZDE.

3. 5. Fotografie z workshopu o ochraně životního prostředí najdete v albu. Žáci se nejen dozvěděli nové informace o ekologii, ale také si vyrobili různé dárkové drobnosti z recyklovaných materiálů.  

2. 5. Cyklovýlet na Louštín se konal v úterý 3. 5. Sraz před školou byl v 16.00 hodin.

27. 4. Připomínáme, že v pondělí 2. 5. se dopoledne koná v naší škole ekologický workshop, který byl přesunut z února. Začátek je pro děti z MŠ v 8,00 hodin a pro školáky v 10,00 hodin.

25. 4. Z důvodu chladného počasí se cyklovýlet odkládá. Přidáváme fotografie z páteční akce ke Dni Země.

21. 4. V úterý 26. 4. plánujeme cyklovýlet na Louštín. Sraz před školou v 16hodin. Děti musí mít přilbu a správně vybavené a seřízené kolo. Uvítáme doprovod z řad rodičů.

20. 4. V pátek 22. 4. půjdeme k příležitosti Dne Země s dětmi pomáhat čistit naši obec. Děti si přinesou učení na první dvě hodiny. S sebou doporučujeme vhodné oblečení.

Dnes bylo poslední plavání 4. a 5. ročníku. Přidáváme několik fotografií do ALBA.

Jarní výzdoba školy

12. 4. Připomínáme rodičům třídní schůzky, které se konají ve čtvrtek 14. 4. od 15,30hodin.

Školní mléko bude pravděpodobně dodáno tento týden.

3. 4. V pravé liště můžete hlasovat, zda se Vám líbí níže popsaná akce Noc s Andersenem, které se pravidelně zúčastňujeme. wink

2. 4. V pátek 1. dubna se konala další NOC s ANDERSENEM. Večer jsme tentokráte věnovali knize Jana Karafiáta "Broučci". Děti si vyráběly vlastní lucerničky a s nimi jsme pak šli ven do lesa. Cestou zpět jsme si svítili jako světlušky. Byl to moc hezký průvod, po kterém následovala večeře z dobrot, které připravili rodiče a prarodiče dětí. smiley Děti také vytvářely broučky ve skupinkách ze svých vlastních těl. Prvňáčci složili slavnostní čtenářský slib a byli pasováni na čtenáře. Všem se moc líbila výměnná burza knih. Po noci v tělocvičně jsme si ještě vyměnili podpisy na pohlednicích, nasnídali jsme se a vyrazili spokojení únavou domů.

Moc děkujeme všem, kteří se na Noci s Andersenem podíleli. Fotografie najdete v galerii.

 

1. 4. Upozorňujeme na nově vzniklou sportovní sociální síť SPORTONGO pro všechny, kdo mají rád pohybové aktivity.

22. 3. Nejen žákům a rodičům doporučujeme informační web Ježkovy voči věnovaný prevenci úrazů. Ve škole se samozřejmě věnujeme těmto tématům také.

Od 30. 3. začíná plavání pro 4. a 5. ročník. Odjezd všech žáků je v 7.30h od školy.

21. 3. Letošní Noc s Andersenem se koná v pátek 1. dubna od 18 hodin. Přihlášku s informacemi pro rodiče dostanou žáci ve škole.

Upozorňujeme rodiče, že telefonní číslo do školní družiny je stejné jako do školy. 

Byl upraven vnitřní řád školní družiny. K nahlédnutí je i ZDE.

***

25.2. V úterý 1. 3. nás čeká ve škole ekologický workshop. Zúčastní se ho děti z MŠ i žáci ze ZŠ.

  

V pátek 19. 2. proběhl miniprojekt "Veselé zoubky" - preventivní program ke správné péči o chrup. Tato akce je zastřešena společností DM, více se můžete dočíst na webových stránkách ZDE.

Ve čtvrtek 18. 2. si děti z 1. a 2. ročníku vyráběly doktorské kufříky.

15. 2. Připomínáme, že ve středu 17. 2. začínají žáci 1. - 3. ročníku jezdit na plavání. Od školy odjíždíme v 7,30hodin.

4. 2. Pro školní rok 2016/2017 byli přijati žáci uvedení pod jednacím číslem
01/2016, 03/2016, 04/2016, 05/2016, 06/2016 a 07/2016.
***

27. 1. Po jarních prázdninách dochází od 15. února ke změně rozvrhu. Žáci 1. - 3. ročníku začnou jako každoročně jezdit v rámci TV na plavání do Tuchlovic. Na nové rozvrhy se můžete podívat již nyní. (Obrázky lze zvětšit.)

Po jarních prázdninách se mění provoz školní družiny. Více ZDE.

Děkujeme rodině Morhunových za sponzorský dar (dětské brusle).

25. 1. Pololetní vysvědčení rozdáváme ve čtvrtek 28. ledna na začátku 5. vyučovací hodiny a poté jdeme všichni společně na oběd. Následují jednodenní pololetní prázdniny a na ně navazují jarní prázdniny. Do školy jdeme 8. února.

V pátek 22. 1. jsme hodinu Prvouky v 1. a 2. třídě pojali jako projektovou. Děti ve skupinách obkreslovaly a popisovaly své spolužáky. Přikládáme výsledek této práce.

ZÁPIS DO 1. TŘÍDY PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017.

 

V pondělí 18. 1. jsme ve škole společně s dětmi z MŠ shlédli divadelní představení s ekologickou tematikou o vodníkovi Pačískovi, který žije u rybníka spolu s kamarádkou žabkou Tonkou a vílou Mílou. Starají se o čistý les i čistou vodu. Vyzdviženo bylo také pouto přátelství. Představení bylo zpestřeno pěknými písničkami.

V pátek 15. 1. jsme opět vyrazili na zimní stadion do Rakovníka, kde jsme si pořádně zabruslili.

Ve středu se konal Den otevřených dveří s ukázkovou hodinou Matematiky. Potěšila nás hojná účast rodičů i předškoláků, kteří se vyučování aktivně účastnily. Fotografie lze zvětšit.

   

V pátek 8. 1. jsme v rámci pracovních činností s 1. a 2. ročníkem vyrazili ven. Děti ve skupinkách stavěly sněhuláky. Sníh nebyl příliš vhodný pro stavbu, ale děti to nakonec nějak zvládly. Fotky lze zvětšit.

5. 1. 2016 Nový rok začínáme dobrou zprávou. Škole byl udělen certifikát dárce za pomoc při Veřejné sbírce SMHMP/958815/2012 Fondu Sidus, o.p.s. Výnos ze sbírky je určen na vybavení dětských zdravotnických zařízení - Pediatrické kliniky UK 2. LF v Praze Motole, Dětské Kliniky FN v Olomouci a na pomoc individuálním pacientům. Děkujeme tímto všem dětem i rodičům, kteří se s námi do akce zapojili a přispěli.

"Potvrzujeme, že Základní škola a Mateřská škola, Rabasova 128 , Krušovice
se zúčastnila Veřejné sbírky č. S-MHMP/958815/2012.
Sbírku pořádá společnost Fond Sidus, o.p.s.
Pro tuto sbírku výše uvedená škola utržila 1 500,00 Kč."‎

 

  Naše škola se zároveň účastnila sbírky "Život dětem" na podporu dětí se závažnými onemocněními. Děti, rodiče a všichni zúčastnění tedy přispěli částkou 1 100,- Kč.

Děkujeme všem, kteří s námi přispívají.

(Certifikát lze zvětšit po kliknutí na obrázek.)

 

 

 

Všem žákům, rodičům a ostatním lidem přejeme do nového roku 2016 vše nejlepší, hodně štěstí, úspěchů a zdraví.

Děkujeme za sponzorské dary pro ZŠ i MŠ rodině Kalivodových, Šarochových, paní Svobodové a dalším.

***

Vánoční besídka pro rodiče se konala v pondělí 21. 12. od 15hodin.

Fotografie z besídek najdete v albu.

Žáci na hodině Informatiky připravovali přáníčka.

Ve čtvrtek 17. prosince jsme jeli  v rámci TV bruslit na zimní stadion v Rakovníku. Děti měly ledovou plochu jen pro sebe, tak si to velmi užívaly. Starší žáci pomáhali méně obratným, bylo radost se na všechny dívat. Fota ZDE.

11. 12. Děti utvořily kamarádské dvojice, aby se mohly chystat na školní posezení s rozdáváním dárečků, které se bude konat v úterý 22. 12. od 10,00hodin. Dárečky pro kamarády je nutné dobře označit. smiley

 

V neděli 6. 12. se uskutečnilo předvánoční zastavení u stromečku. Vánočnímu rozjímání předcházel lampionový průvod pro nejmenší od 16,30hodin.

4. 12. Naši školu opět po roce navštívil Mikuláš se svým doprovodem. A protože u nás jsou děti hodné a snaží se, čert je neodnesl a anděl jim nadělil dobroty i pastelky. Mikuláš samozřejmě zavítal i do mateřské školy.

23. 11. Děkujeme všem dětem, které se účastnily Vítání občánků Krušovic a zpestřily tuto akci pěkným programem.

20. 11.Prvňáčci a druháčci vyráběli miminka z modelíny. Fota můžete zvětšit.

19. 11. Přidáváme fotografie práce dětí v kroužku Anglického jazyka. Děti se učily počítat do šesti. Fota lze zvětšit.

    

18. 11. Velmi děkujeme za sponzorské dary pro naši školu paní Kloudové za čističku vzduchu a panu Pivoňkovi za omalovánky a výtvarné potřeby pro děti. Vážíme si každé podpory.yes

***

V pondělí 16. 11. jsme zavítali do Rakovníka, kde jsme navštívili galerii Václava Rabase, rodáka z Krušovic. Tomu jsme věnovali projektový den. Děti se zábavnou formou seznámily s životem i obrazy tohoto malíře, který měl letos 130. výročí narození. Fotografie z akce najdete ZDE.

 

 

10. 11. Letos se poprvé zapojujeme do soutěže Bobřík informatiky.Tento týden budou naši 

žáci z 5. ročníku zkoušet své znalosti v oblasti informatiky a logického myšlení.

+++++

1. 11. Skupinová práce - Matematika 3. ročník (opakování malé násobilky.)

26. a 27. 10. je ve škole vyhlášené ředitelské volno. MŠ je v provozu po oba dny. Následně jsou ve čtvrtek a pátek podzimní prázdniny. Během celého týdne se budou upravovat prostory školní družiny.

25. 10. Naše škola se letos prvně zapojila do projektu Záložka do knihy spojuje školy. Cílem je nejen podpora dětského čtenářství, ale i navázání spolupráce mezi českými a slovenskými školami. Tuto akci zastřešuje Národní pedagog. muzeum a knihovna J. A. Komenského v Praze a Slovenské pedagogické knižnice v Bratislavě.

V průběhu září a října děti vyráběly záložky do knih, pro naši partnerskou ZŠ LASTOMÍR. Také nám přišla obálka s výrobky ze Slovenska.

 

Ve středu 21. 10. od 16.00 se v budově školy koná pořad Bezpečně na internetu, kde se rodiče dětí získají důležité informace a znalosti, směřující k ochraně dětí, které se mohou stát obětmi či pachateli trestné činnosti spojené s počítačovou kriminalitou. Rodiče budou upozorněni na rizika a způsoby řešení těchto rizik.

Vzhledem k aktuálnosti tématu zveme všechny rodiče dětí na tento program! (Vstup zdarma.)

19. 10. jsme navštívili v Praze divadlo Hybernia, kde jsme shlédli nádherný muzikál Kapka medu pro Verunku. Děti byly nadšené, představení bylo skutečně zdařilé. Pro představu malá ukázka.

Dne 1. 10. 2015 v 15,30 se konaly třídní schůzky rodičů (kromě rodičů žáků 1. ročníku). Na programu bude plán činnosti ve školním roce 2015/2016, potíže žáků spojené se začátkem školního roku, různé.

V pátek 25. 9. jsme absolvovali první letošní projektový den. Děti strávily celé dopoledne mimo budovu školy. Nejprve jsme navštívili klubovnu místních dobrovolných hasičů a vyslechli jsme historii SDH Krušovice. Dozvěděli jsme se, čemu se hasiči věnují, co musí malí hasiči, kteří se účastní dětských závodů umět a znát. Prohlédli jsme si i vůz krušovických dobrovolných hasičů. Po celou dobu se dětem věnovat pan Novotný, kterému tímto velmi děkujeme za zajímavé informace, a ochotu.

Následně na místní hřiště přijel vůz záchranné služby. Posádka záchranářů dětem přiblížila svou práci, poukázala na nutné skutečnosti pro záchranu života, ukázala vybavení sanitky. Děti měly možnost posadit se za volant sanitního vozu, z čehož byly opravdu nadšené.

Po svačině ještě na děti čekalo seznámení s profesionálními hasiči z Rakovníka a prohlédnout si jejich vůz a vybavení. Měli jsme tak možnost porovnání s SDH Krušovice.

Bylo to velmi poučné dopoledne a tímto ještě jednou děkujeme všem, kteří se nám převážně ve svém volném čase věnovali. Fotografie najdete v albu ZDE.

 

V pondělí 21. 9. se konal cyklovýlet na Louštín.

Sraz byl v 15,30hodin před budovou školy. Potěšila nás i účast nejmladších školáků, kteří statečně urazili celou trasu. Vydali jsme se na kopec Louštín, odtud k Punčošce. Pak jsme navštívili krásné nové dětské hřiště v lese. Domů jsme dorazili chvíli po 18. hodině. Fota z akce najdete ZDE. Těšíme se na další společné výlety. Trasu, kterou děti urazily, najdete ZDE. 

.

V týdnu od 14. 9. začínají zájmové kroužky pro přihlášené děti.

***

1. 9. V úterý jsme kromě již známých tváří přivítali také sedm nových prvňáčků. Odpoledne nás navštívili i bývalí žáci, kteří se k nám stále rádi vracejí, což nás velmi těší.

Přejeme všem žákům hodně úspěchů do nového školního roku.

Provoz školní družiny bude zahájen od čtvrtka 2. 9. Zápisní lístky byly dětem rozdány již 1. 9.